Jag är här på ett spännande uppdrag: att lära mig om ovillkorlig kärlek. Till mig själv. Andra. Och världen.

Jag växte inte upp i en värld där detta var givet. Jag fick lära mig att jag var bra om jag presterade. Var söt. Inte för aktiv. Lagom social. Inte stack ut för mycket. Jantelagen var och är fortfarande grunden i vårt svenska samhälle.

Som ung tjej hade jag mina idéer och försökte bitvis testa min egen väg…men vågade aldrig gå fullt ut för jag fick tidigt erfara att det inte uppskattades. Så jag anpassade mig…för att bli älskad av män, uppskattad av vänner och mer än godkänd av arbetsgivare. Jag blev en duktig flicka. Tills en emotionell krasch landning i Nya Zeeland tog plats och vände upp och ner på min stabila värld. Vid 33-års ålder vaknade jag upp och tillbaka till den som jag en gång föddes till.

Jag insåg att den viktigaste personen i mitt liv ändå var jag. Den personen jag lyssnat minst på. Om jag inte lärde mig att tycka om mig själv, göra det mitt hjärta verkligen längtade efter och lyssna till mina egna behov så skulle den där underliggande tomheten, sorgen och frustrationen fortsätta växa. För många blir det att gå in i väggen.  Jag trodde omedvetet att lyckan var något som skapades mellan två personer, en resa, en fest eller nytt jobb. Jag levde i tron på att något där ute skulle ge mig lycka…Som tur var insåg jag bättre. Resan av självkärlek, autenticitet och self-empowerment började.

Idag är jag lycklig för den jag är och fri att våga välja och vara mig själv.

Givetvis består inte mitt liv av enbart glitter och glamour idag. Jag som alla andra har nya utmaningar med gamla sår, tankar och känslor som kommer upp till ytan och vill transformeras. Det är livet. Det kommer alltid att komma då vi som själar och människor har en längtan till kontinuerlig expansion, men ju mindre motstånd och mera acceptans jag tillåter, desto snabbare kan transformationen ske. Allt som inte är sant behöver komma upp till ytan så att vi kan bli medvetna om det och göra nya val och förändringar som är mera sanna med oss själva. Och sakta men säkert börja leva livet som jag tror det är menat…i lätthet och glädje!

Tron om att livet är en kamp är en uråldrig och förlegad trosuppfattning som många av oss fick nedärvt i bröstmjölken. Men vi kan ändra den om vi vill. Det är det fina som människa. Vi har ett fritt val och kraften att skapa ett nytt liv om vi inte är nöjda. Om vi är redo att kavla upp skjortärmarna.

Som Thich Nhat Hanh säger ”Den största gåvan till världen är din egna självtransformation”.

 

Jag guidar dig tillbaka till dig själv – att vara den du är helt och fullt. Perfekt, lysande, kraftfull och lycklig. Det är möjligt. Jag lovar. Du är fantastisk och fullkomlig som du är.

Om den här sidan gör dig inspirerad, lätt och motiverad att börja leva ditt liv, så ser jag framemot att höra från dig!

Stor kram <3

Jeanette Carleson

 

Certifierad NLP Master Practitioner , Transformational Breakthrough Coach, Master Practioner of Higher Self Healing (Nordic Light Institute 2008-2009)

Traditionell Chinese Medicine – terapeut ( Nei Jing Akademien 2004-2007)

Friskvårdsmassör (Axelsson Gymnastiska Institut 2006)

jeanette_workshop